2nd Thessaloniki Soloist Festival 2025
Μήνυμα Δημάρχου Θεσσαλονίκης
Η μεγάλη επιτυχία και η εντυπωσιακή ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις του 1ου Thessaloniki Soloist Festival την περσινή χρονιά λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για την επιστροφή του φέτος με μια νέα σειρά εκδηλώσεων σε εμβληματικά μνημεία και τοπόσημα της πόλης που είμαι βέβαιος πως θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, θα συναρπάσουν και θα γοητεύσουν.
Με όχημα την πολιτιστική δημιουργία δίνουμε ζωή στο μοναδικό μνημειακό απόθεμα της πόλης, επιμένοντας στη διαρκή αλληλεπίδραση και στη συνεχή επικοινωνία πόλης, πολίτη και Πολιτισμού. Του Πολιτισμού που απευθύνεται σε όλους, διασχίζει οριζόντια τους 23 αιώνες ανελλιπούς αστικής ζωής της Θεσσαλονίκης, ενισχύει τη συλλογική αυτοπεποίθηση των κατοίκων της και αναδεικνύει υπερήφανα τον κοσμοπολιτισμό της αυτής της «χωρίς ηλικία» πόλης των «συνεχών, απροσδόκητων μεταμορφώσεων».
Από τις 7 μέχρι τις 23 Ιουλίου πολίτες και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης είναι όλες και όλοι καλεσμένοι σε εμβληματικά τοπόσημα της πόλης που μετατρέπονται σε σκηνές καλλιτεχνικής δημιουργίας, στο Βυζαντινό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, στο Λιμάνι, στην Casa Bianca, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και στο Ισλαχανέ. Σας περιμένουμε!
Στέλιος Αγγελούδης
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Μήνυμα Δημάρχου Πολιτισμού,
Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης
Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι της μουσικής,
Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας καλωσορίζω στο 2ο Soloist Festival, ένα φεστιβάλ που φέτος αγκαλιάζει ακόμα περισσότερα εμβληματικά σημεία της αγαπημένης μας Θεσσαλονίκης!
Μετά την θερμή υποδοχή του πρώτου μας φεστιβάλ, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε αυτή την όμορφη καλλιτεχνική συνάντηση. Φέτος, σύγχρονα μουσικά συγκροτήματα από την πόλη μας και το εξωτερικό, θα γεμίσουν με νότες και ρυθμό τους πιο χαρακτηριστικούς χώρους – τοπόσημα της Θεσσαλονίκης μας:
- Στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, όπου η τέχνη συναντά τη θάλασσα.
- Στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκεί όπου η ιστορία ζωντανεύει.
- Στην Casa Bianca, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι με πλούσια ιστορία.
- Στη Ρωμαϊκή Αγορά, ένα ταξίδι στο χρόνο.
- Στο Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, πύλες στον πολιτισμό και την ιστορία μας.
- Στο αναγεννημένο Ισλαχανέ, έναν χώρο με πλούσια ιστορία και δυναμικό μέλλον.
- Στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, έναν ζωντανό κόμβο πολιτισμού και συνάντησης.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την πλούσια καλλιτεχνική δημιουργία, προσφέροντας παράλληλα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία σε σημεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. Η μουσική ενώνει, εμπνέει και μεταμορφώνει, και είμαστε βέβαιοι ότι οι μελωδίες των σύγχρονων σχημάτων θα δώσουν νέα πνοή στα μνημεία μας.
Σας περιμένουμε όλους να μοιραστούμε αυτές τις μοναδικές στιγμές.
Με εκτίμηση,
Βασίλης Γάκης
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης
και Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση
Διεύθυνση Μουσικών Σχημάτων & Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης
Τμήμα Δημ. Μουσικών Σχημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης
Ν. Κουντουριώτη 17
Τ.Κ. 54625
Τηλ. 2313318221